IMG_1813-normal.jpg

Syystuulet saavat sääret hytisemään, jos ovat paljaana ja  kesän rusketuskin jo katoaa. On siis aika kaivaa esiin sukkahousut!

Ahdistaako ajatus – pisteleekö, kiristääkö… Ei välttämättä. Itse en tykkää sukkahousuista pitkien housujen alla, vaan mieluummin pidän ylipolven sukkia. Sopii paremmin työpäivään ja nilkat pysyvät lämpiminä työmatkalla pakkasellakin ja sisällä ei ole liian kuuma tai hiostava. Mutta hameen kanssa siis paksut sukkikset = suuri denierluku, yli 40 ) ovat minusta ihanat – kunhan vain koko on sopiva ja materiaali oikea. Hame-ihminen tulee siis tutuksi sukkahousujen kanssa ainakin talviaikaan (tai ehkä legginsien).

On sanottu, että lyhytsäärinen ei voisi nauttia värikkäistä sukkahousuista tai jos jalat eivät ole mallin sirot jalat. Minusta kyllä voi pitää värikkäitäkin tai kuviollisia, vaikka niitä gasellijalkoja ei omistakaan. Minusta kauniit kuviot menevät hukkaan, jos ne hukuttaa muuhun pukeutumiseen. Jos  on hauskat sukkikset, niin muu asu voi olla levollinen.

Minulla on iso laatikko täynnä sukkahousuja. Pääväri taitaa olla musta tai ruskea, mutta paljon on väriä ja pintaa myös. Enkä siis omista huippupitkiä sääriä.

En voinut vastustaa pinkkejä sukkiksia, joissa on kohopalloja.

IMG_1814-normal.jpg

Ihanat ovat minusta myös nuo hopeanharmaat, joissa näyttäviä kuvioita. Kaupunkikuvioiset ovat espanjasta ja olivat alessa, joten oli ihan pakko ostaa. 

IMG_1812-normal.jpg

Pidän sukkahousuista, joissa on kohopintaa. Nuo lettikuosiset ovat aika kivat ja toimivat kuviollisenkin asun kanssa, kun ovat yksiväriset.

Väriäkin sukkahousuista löytyy. Nämä ylimmän kuvan värikkäät ovat hankittu pääosin alesta. Sukkahousut ovat mielestäni aika hintavia ja saattavat mennä rikki helposti ( siis jää esim. lanka johonkin, vaikka istuessa pöydän ääressä pöydän reunaan tms.)  Niinpä alelaarit on syytä tsekata lävitse, jos löytyy jotakin mukavaa. On hyvä olla monen väristä sukkista laatikoissa, niin voi vaihdella fiiliksen mukaan.

Materiaali sukkahousuissa voi olla mielellään mikrokuitua, jotka ovat mukavat jalassa. Puuvillaiset sukkahousut ovat myös mukavat, mutta saattavat venähtää helposti. Villasukkahousut ovat lämpimät, mutta saattavat pistellä ja kutittaa.

Ohuista sukkiksista sen verran, että kollegani antoi hyvän vinkin joskus, osta tukisukkahousuja, ne kestävät käytössä paremmin, vaikka ovat hieman kalliimpia. Se on kyllä totta.

Tässä asiaa sukkahousuista, ohuistakin:

http://www.yhteishyva.fi/kauneus-ja-pukeutuminen/pukeutuminen/sukkahousut-ja-sukat-valintaopas/0218010-77433

Huolella valitut sukkahousut eivät minusta ainakaan ahdista. Tulevalla viikolla taitaakin olla sukkahousukelit!